Eigenschappen

Fietst u veel? Dan is de Rohloff-naaf ideaal voor u!
De Rohloff-naaf wint de laatste jaren aan populariteit bij zowel vakantiefietsers, wereldfietsers, mountainbikers, woon-werk fietsers en bij iedereen die veel fietst. De geheel afgesloten versnellingsnaaf garandeert betrouwbaarheid en duurzaamheid onder de meest extreme condities. Weinig onderhoud en de enorme lange levensduur zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor deze aandrijving. De naaf heeft 14 gelijkmatig verdeelde versnellingen. Door een draaischakelaar aan de rechterkant van het stuur kunt u eenvoudig schakelen.

Wat zijn de voordelen voor u?
De Rohloff-naaf heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Zeer weinig onderhoud
  • Weinig kettingslijtage
  • Breed schakelbereik
  • Zeer eenvoudig schakelen
  • Stilstaand terugschakelen
  • Zeer weinig onderhoud
  • De Rohloff-naaf zelf is vrijwel onderhoudsvrij. Een keer per 5.000 km vraagt de Rohloff naaf om klein onderhoud. Dat onderhoud is eenvoudig; iedereen kan het doen!

Weinig kettingslijtage

In tegenstelling tot een derailleursysteem loopt de ketting recht en is daardoor ook minder aan slijtage onderhevig.

Breed schakelbereik

De Rohloff versnellingsnaaf heeft 14 versnellingen die volledig in de naaf van het achterwiel zitten ingebouwd. De 14 versnellingen komen qua bereik overeen met een fiets met drie voorbladen en een 9-speed cassette achter.

Zeer eenvoudig schakelen

Met de draaischakelaar aan de rechterkant van het stuur kunt u schakelen zonder dat u hoeft op te letten of de ketting scheef staat. Bovendien schakelt het razendsnel en hoeft u niet te wachten tot de ketting op een ander blad ligt.

Stilstaand terugschakelen

Een Rohloff-naaf schakelt altijd. Of je nu stilstaat, vooruit of achteruit trapt Met een Rohloff-naaf kunt u dus ook vanuit stilstand terugschakelen. De fiets staat direct in de juiste versnelling.

Degelijk

Een Rohloff naaf is veel sterker dan een derailleur systeem en gaat eigenlijk nooit stuk.
Daarom is vooral voor vakantiefietsers een fiets met Rohloff-naaf ideaal. Een Rohloff-naaf kan niet verbuigen of verlopen.